Gazduire Web
HomeCum platescIntrebari FrecventeSuportDesign WebContact

Notiuni generale

Ce este un domeniu?

Un domeniu de Internet este o denumire formata din maxim 63 de caractere alfanumerice sau - urmate de extensia .com, .net, .org, .info, .ro sau alta extensie, prin intermediul caruia poate fi accesat si un site web, de exemplu: domeniu.ro .

Ce este un subdomeniu?

Un subdomeniu de internet este o denumire a unui domeniu web, de exemplu subdomeniu.domeniu.ro. Un domeniu suporta un numar nelimitat de subdomenii. Subdomeniile reprezinta o modalitate de creare de conturi separate in cadrul contului principal. Aceste conturi vor fi accesate prin url-uri diferite, in formatul http://subdomeniu.domeniultau.ro. Prin crearea unui subdomeniu va fi creat un director "subdomeniu" in directorul radacina al site-ului tau.

Am un domeniu .ro care este gazduit pe alt server. Cum il mut?

Pentru a muta un domeniu.ro de pe un server pe altul trebuie sa accesezi link-ul http://www.rotld.ro/romana/inregistrare_domeniu/modificarins.php si sa completezi formularul de la aceasta adresa. Dupa efectuarea acestei operatiuni vei primi de la RNC un email continand codul de de confirmare pentru modificarea nameserverelor. Trebuie sa confirmi urmand instructiunile din email. Domeniul tau va fi functional in termen de 24-72 de ore incepand din momentul confirmarii.

Dupa schimbarea nameserverelor cat timp dureaza pana va functiona noul server?

Dupa ce a fost efectuata modificarea nameserverelor, dureaza intre 24 si 72 de ore pana aceasta modificare se propaga in serverele DNS.

Ce este un DNS?

Un server DNS este un server care asociaza un nume de domeniu cu o adresa IP. In momentul in care este accesat in browser un domeniu, acesta trebuie translatat in adresa IP pentru a putea fi localizat. Aceasta translatare o face serverul DNS.

Gazduire web

Cum intru in sectiunea de administrare a siteului? Sectiunea de administrare a contului de gazduire web web poate fi accesata la urmatoarea adresa: http://www.numedomeniu.ro/cpanel . Foloseste username-ul si parola primite la crearea contului.

Ce reprezinta spatiul pe server?

Spatiul pe server reprezinta spatiul pe hard-diskul alocat pachetului tau de hosting pentru a-ti gazdui siteul. Vei putea stoca fisiere a caror marime totala maxima poate fi egala cu spatiul alocat.

Cat dureaza ca un cont nou sa fie activat?

Durata de activare a unui cont din momentul primirii confirmarii de plata este de 15 minute in medie. Totusi, pentru perioadele aglomerate ne rezervam dreptul de a activa serviciul in maxim 24 de ore. Odata cu activarea contului, se va primi un mesaj cu datele contului.

in curand...
   0744-831-430

Google
Politica de confidentialitate | Termeni si conditii